Debat openbaar vervoer met een talrijke opkomst + presentaties

Toegankelijk Tienen houdt debat over het busvervoer in Tienen.

Een talrijk publiek toonde grote interesse in een debatmiddag georganiseerd door Toegankelijk Tienen.
Voorzitter Paul Rabau trapte op 18 april 2024 de debatmiddag af met als centrale vraag: " Een goede mobiliteit is troef! Maar waar loopt het stroef?"

Vier deskundige sprekers belichtten verschillende aspecten, waaronder het basisbereikbaarheidsplan van De Lijn, de Hoppincentrale, Flex-vervoer en Hoppinpunten. Na hun presentaties gingen Luc Kinnaert (van Trein-Tram-Bus), Griet Similon (De Lijn), Liesbeth Vanderloock (Tiense schepen van Mobiliteit) en Hilde Medaer (Mobiliteitsambtenaar Tienen) in gesprek met het aanwezige publiek.

Tijdens de afsluiting kregen alle sprekers de kans om hun positieve conclusies te delen. Toegankelijk Tienen merkt op dat het basisbereikbaarheidsplan van De Lijn nog verdere verfijning behoeft, een punt dat door vele vragen en opmerkingen vanuit het publiek werd bevestigd.
"Er ligt dus nog aanzienlijk wat werk op de plank, en we hopen op een constructieve samenwerking met diverse belangengroepen, waaronder Toegankelijk Tienen," concludeert Annemie Steutelings, mede-organisator van deze succesvolle middag.