Lavida Fashion krijgt oprijplaat van Toegankelijk Tienen

Opnieuw heeft de werkgroep Toegankelijk Tienen een oprijplaat kunnen leggen bij een nieuwe handelaar op de Grote Markt van Tienen: Lavida Fashion, Grote Markt 13 Tienen.
Hiermee gaat Toegankelijk Tienen verder op haar elan om zo veel als mogelijk handelaars en horeca te overhalen dit voorbeeld te volgen. Bedoeling is dat personen met een beperking (rolstoelgebruikers maar ook rollatorgebruikers, brede kinderkoetsen …) vlotter toegang krijgen tot de Tiense handelszaken. Elkeen die de toegankelijkheid van zijn/haar zaak wil verbeteren kan hierop rekenen. Het is serviceclub De Ronde Tafel Tienen die ons initiatief genegen is en de laatste reeks van dertig oprijplaten sponsorde.
Toegankelijk Tienen wil meer! We streven naar een gesprek met alle horeca-uitbaters rond “toegankelijkheid” nu de Grote Markt stilaan heraangelegd is. Bij de herinrichting van hun terrassen blijkt dat sommige horecazaken nu een drempel vertonen. Om die weg te werken willen we helpen door onze oprijplaten gratis aan te bieden. Een gesprek hierover én over toegankelijkheid zit er aan te komen.
Toegankelijk Tienen kijkt eveneens uit naar de beloofde installatie van een openbaar, toegankelijk en zelfreinigend toilet op de Grote Markt.
Toegankelijk Tienen heeft ook beslist oprijplaten uit te lenen voor korte momenten. Dat kan een privaat of publiek evenement zijn en die platen zullen tegen een lage huurprijs en waarborg aangeboden worden.
P. Rabau, voorzitter Toegankelijk Tienen