Toegankelijk Tienen is lid van het Netwerk Cultuur Tienen (NCT)

Gisteren (23.06.21) kreeg Toegankelijk Tienen de kans zich als lid van het Netwerk Cultuur Tienen voor te stellen op de Algemene Vergadering van het Netwerk. Vooraf prees en dankte voorzitter Paul Rabau zijn leden voor hun jarenlange inzet. Een speciale vermelding ging naar Leona Cloots, voormalig voorzitster, die in 2019 de Algemene Cultuurprijs van de stad kreeg voor haar engagement voor de vereniging.

De verschillende realisaties van de werkgroep werden vermeld w.o.de traplift in het
stadhuis, de gratis bezorging van 40 oprijplaten voor Tiense horeca en handelaars, een
succesvolle tentoonstelling “Toegankelijk Tienen, 20 jaar actie! – Hoe toegankelijk is
Tienen?” (2019 – 180 bezoekers), de awards voor handelszaken die hun toegankelijkheid verbeteren en de jaarlijkse ijspret (op de ijspiste aan de Grote Markt). Toegankelijk Tienen wordt erkend als stake-holder en adviesverlener inzake toegankelijkheid in Tienen.

Toegankelijk Tienen blijft zeer positief over de heraanleg van de Markt en de verschillende pogingen van de stad om straten en pleinen toegankelijk en hindernissenvrij te maken en te houden. “We zijn ook zeer opgetogen over het plaatsen van een centraal gelegen en openbaar toilet, wat één van onze prioriteiten was” vult voorzitter Paul Rabau aan.

Tenslotte deed hij een dubbele oproep:

Dat het stadsbeleid én de bevolking van Tienen zouden meewerken aan een
mentaliteitswissel om van Tienen een aangename en inclusief toegankelijke stad te
maken.

Dat elke vereniging van het Netwerk Cultuur Tienen zou zorgen voor toegankelijke
activiteiten voor personen met een beperking!

Toegankelijk Tienen is te bereiken via haar website www.toegankelijktienen.be (contact), via facebook of per telefoon (0476/350982).