G-Karateka, Filip Billen, pakt Brons op het WK Online

De organisatie van I-Karate Global is er in geslaagd om G-Karateka's over de hele wereld te laten deelnemen aan de 1st World Online Inclusive Karate Championship 2021.

308 atleten, met verschillende beperkingen, uit 24 landen bekampten mekaar op zondag 25 april 2021 online. Aangezien het fysieke WK 2020 in Rusland (Klin) door corona verplaatst werd naar oktober 2021, hebben onze Karateka's toch het beste van zichzelf gegeven op dit fantastisch evenement.

Na maanden intensief trainen online, hebben de deelnemers op voorhand hun filmpje van hun Kata-oefening (schijngevecht) ingestuurd. Vervolgens hebben scheidsrechters uit verschillende landen deze filmpjes beoordeeld en, net zoals bij een fysieke wedstrijd, punten gegeven. 41 categorieën werden samengesteld!

Op zondag 25 april 2021 kon je per categorie de 8 finalisten via livestream aan het werk zien. Ook onze Tiense rolstoelatleet, Filip Billen zoon van Fik en Anita Billen-Savonet, kon deze wedstrijd niet aan zich voorbij laten gaan. In een zware reeks (503) waagden 16 atleten hun kans. Een plaatsje tussen de 8 finalisten leek zeer moeilijk. Het doorzettingsvermogen, de moed en de strijdlust  van Filip hebben hem gebracht tot een mooie 3 de plaats. Zijn papa en coach, Fik Billen, zijn ontzettend fier op deze uitzonderlijke prestatie!

Het Belgisch Team heeft eveneens de eerste plaats behaald in de landenrangschikkking met 9 x goud , 6 x zilver en 9 x brons!
Interesse in de prestatie van Filip in categorie 503? Ga dan op het Youtube kanaal: https://ikfworldchampionship2021.com

Toegankelijk Tienen wenst Filip extra te feliciteren voor deze
uitzonderlijke prestatie. Hij is een voorbeeld voor vele anderen!

Anita Billen

Meer willen weten over G-Sport, klik dan hier.
http://www.g-sporttienen.be/ of https://www.gsportvlaanderen.be/