Start heraanleg Grote Markt Tienen niet uitstellen!

Het zeer lange wachten op de verfraaiing van de Tiense Grote Markt loont blijkbaar. Het verheugt de Werkgroep Toegankelijk Tienen dat er eindelijk een aannemer is aangeduid om de hele Grote Markt heraan te leggen. De stad heeft ondertussen niet stil gezeten. In het najaar 2019 werd er gestart met de verbeteringswerken rondom de Grote Markt nl. de nutsbedrijven gingen naarstig aan de slag tot ‘Corona’ de werken stil legde. Maar die zullen wellicht snel weer hervat worden.
De ‘Bumkes’ van Tienen zijn onlangs uitgedund. Dat gebeurde in het kader van
de voorbereidingswerken om van die plek een nieuwe groene Stadstuin te
maken rond de Tiense O-L-Vrouw-kerk. Dat de Grote Markt er binnenkort (over een jaar?) heel anders zal uitzien, kan onze volle steun meedragen. Voor vele burgers zal de Grote Markt toegankelijker worden.
De leden van de werkgroep zien erop toe hoe snel en grondig de werken zullen verlopen. In die periode zullen veel inwoners, en ook personen met eenbeperking, even moeten verdragen dat het centrum van Tienen een tijd minder bereikbaar en toegankelijk zal zijn.
Toegankelijk Tienen spoort de stad aan om de werken snel aan te vatten. Nu voor dit jaar de reden van uitstel van de werken (nl. voor de afscheidseditie van Suikerrock) wegvalt, kan tijd gewonnen worden. Vertragingsmaneuvers of uitstel om welke reden dan ook zijn nu niet aan de orde. Toegankelijk Tienen aanvaardt geen uitstel meer. De werken kunnen met enige politieke moed aanstonds starten!
De Werkgroep heeft voorlopig vertrouwen in het stadsbestuur en kijkt hoopvol uit naar een toegankelijke, fraaie, mooie en uitnodigende Grote Markt met een openbaar toegankelijk toilet – ook in deze moeilijke tijden.
Paul Rabau, voorzitter Toegankelijk Tienen – 0476 350 982
www.toegankelijktienen.be