Hoopvolle start heraanleg Grote Markt Tienen

De ‘Bumkes’ van Tienen zijn uitgedund. Dat gebeurde in het kader van de voorbereidingswerken om van die plek een nieuwe Stadstuin te maken aan de Tiense O-L-Vrouw-kerk. Met zorg werd er gekapt.

Enkel gezonde bomen blijven, zieke bomen verdwijnen. Eerder was de stad gestart met de verbeteringswerken rondom de Grote Markt nl. de nutsbedrijven gingen naarstig aan de slag tot ‘Corona’ de werken stil legde. Maar die zullen wellicht snel weer hervat worden. Het verheugt de Werkgroep Toegankelijk Tienen dat er nu ook – en eindelijk – een aannemer is aangeduid om de hele Grote Markt heraan te leggen. Dat de Grote Markt er binnenkort (een jaar?) heel anders zal uitzien en voor vele burgers toegankelijker zal worden, kan onze volle steun meedragen. We zullen er ook op toezien hoe snel en grondig de werken zullen verlopen, want in die periode zullen veel inwoners even moeten verdragen dat het centrum van Tienen een tijd minder bereikbaar en toegankelijk zal zijn.

Toegankelijk Tienen spoort de stad aan om, nu de afscheidseditie van Suikerrock dit jaar niet kan doorgaan, de werken snel aan te vatten. Vertragingsmaneuvers zijn nu niet aan de orde. De Werkgroep heeft er alle vertrouwen in en kijkt hoopvol uit naar een toegankelijke, fraaie, mooie en uitnodigende Grote Markt met een openbaar toegankelijk toilet – ook in deze moeilijke tijden.

Paul Rabau, voorzitter Toegankelijk Tienen